Crème brulee med stjärnanis, rabarber och lakrits

6 röster
4

Crème brulee smaksatt med stjärnanis. Serveras med hemgjord rabarberkompott och vispad lakritsgrädde.

Visa mer
4

Du behöver

Crème brulee

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk stjärnanis

Rabarberkompott

  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk socker

Servering

  • rörsocker, att bränna av med
  • 1 msk lakritspasta
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Crème brulee
    Värm vätskan. Vispa äggula och socker. Blanda ihop äggsmeten med vätskan och krydda med stjärnanis. Kyl ner blandningen och baka sedan i formar på 96 grader varmluft i 45 minuter. Bränn med rörsocker.
  2. Rabarberkompott
    Skär rabarber i bitar och koka försiktigt med sockret.
  3. Servering
    Blanda lakritspastan med vispad grädde. Servera crème bruleen med rabarber och lakritsgrädde.
21 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...