Crème brulée med smak av kokos

Foto: Tv4
Crème brulée med smak av kokos
8 ingredienser
20 m
Vad är väl godare än att avsluta middagen med en krämig crème brulée? Den här har en twist med kokos som kommer ge efterrätten en extra wow-effekt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 0,75 dl majsstärkelse
- 1 dl kokossocker
- 3,5 dl mjölk (t ex mandelmjölk)
- 3,5 dl kokosgrädde
- 2 msk strösocker
- 1 tsk gurkmeja, för gul färg
- bär, att toppa med
Gör så här
- Skrapa ur fröna från vaniljstången och häll i en kastrull tillsammans med vaniljstången, majsstärkelse och kokossocker. Vispa sedan ner lite av mjölken och kokosgrädden i taget.
- När allt är nedvispat färgar du försiktigt blandningen med gurkmejan. Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständigt vispande tills krämen tjocknar.
- Fördela krämen i fyra crème brulée-formar och låt svalna helt i kylen.
- Ta ut formarna ur kylen och strö över strösocker och bränn med en gasbrännare. Om du inte har en brännare kan du sätta ugnen på högsta grillvärme och stoppa in dem där i en minut under koll då sockret lätt bränns.