Crème brulée med smak av kokos

Crème brulée med smak av kokos
Foto: Tv4

Crème brulée med smak av kokos

Av: Natali - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m

Vad är väl godare än att avsluta middagen med en krämig crème brulée? Den här har en twist med kokos som kommer ge efterrätten en extra wow-effekt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • 1 dl kokossocker
  • 3,5 dl mjölk (t ex mandelmjölk)
  • 3,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk gurkmeja, för gul färg
  • bär, att toppa med

Gör så här

  1. Skrapa ur fröna från vaniljstången och häll i en kastrull tillsammans med vaniljstången, majsstärkelse och kokossocker. Vispa sedan ner lite av mjölken och kokosgrädden i taget.
  2. När allt är nedvispat färgar du försiktigt blandningen med gurkmejan. Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständigt vispande tills krämen tjocknar.
  3. Fördela krämen i fyra crème brulée-formar och låt svalna helt i kylen.
  4. Ta ut formarna ur kylen och strö över strösocker och bränn med en gasbrännare. Om du inte har en brännare kan du sätta ugnen på högsta grillvärme och stoppa in dem där i en minut under koll då sockret lätt bränns.