Crème brûlée med päronkompott

Crème brûlée med päronkompott
Foto: Tv4

Crème brûlée med päronkompott

5

6 steg att laga

8 ingredienser

1 h

Crème brûlée med päronkompott blir snabbt en riktig favorit till dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,75 g strösocker
  • 6 äggula
  • rörsocker

Till servering

  • 10 maräng
  • päronkompott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp en vaniljstång med frön som är urskrapade tillsammans med grädde, mjölk och socker.
  3. Slå sedan den heta vätskan över äggulorna och vispa samtidigt sakta med elvisp.
  4. Häll upp smeten i 8 ugnsfasta formar. Slå på kokande vatten i långpannan så formarna står lite i vatten.
  5. Låt stå cirka 30 minuter i ugnen. Strö sedan över råsocker och bränn av med en brännare två gånger.
  6. Servera med krossade maränger och päronkompott.