Crème brûlée med päronkompott

4 röster
1 h
4

Crème brûlée med päronkompott blir snabbt en riktig favorit till dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,75 g socker
  • 6 äggulor
  • råströsocker

Till servering

  • 10 maränger
  • päronkompott
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp en vaniljstång med frön som är urskrapade tillsammans med grädde, mjölk och socker.
  3. Slå sedan den heta vätskan över äggulorna och vispa samtidigt sakta med elvisp.
  4. Häll upp smeten i 8 ugnsfasta formar. Slå på kokande vatten i långpannan så formarna står lite i vatten.
  5. Låt stå cirka 30 minuter i ugnen. Strö sedan över råsocker och bränn av med en brännare två gånger.
  6. Servera med krossade maränger och päronkompott.
12 september 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...