Crème brûlée med hjortronsylt

Foto: Tv4
Crème brûlée med hjortronsylt
9 ingredienser
2 h
En lyxig crème brûlée med hjortronsylt, jordgubbar och mynta kommer förgylla helgen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Brûlé
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
- rörsocker (till bränning)
Tillbehör
- 4 jordgubbar
- 4 färska myntablad
- 8 tsk hjortronsylt
Gör så här
- Koka upp grädde och mjölk med vaniljstången och sockret. Ta bort kastrullen från värmen.
- Ta hälften av gräddmjölken och vispa ner den i äggulorna. Det är viktigt att vispa ordentligt.
- Häll ner blandningen i resten av gräddmjölken och fortsätt att vispa. Häll sedan upp smeten i eldfasta portionsformar.
- Täck formarna med aluminiumfolie och baka i vattenbad i ugnen på 120 grader i 1,5 timme. Låt sedan svalna i kylen.
- Strö rörsocker över och använd en gasolbrännare innan servering för att gratinera ytan.
- Toppa med jordgubbar och myntablad för garnityr.
- Servera hjortronsylten lite trevligt vid sidan om formen.