Crème brûlée med hjortronsylt

Crème brûlée med hjortronsylt
Foto: Tv4

Crème brûlée med hjortronsylt

Av: Leonard - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

2 h

En lyxig crème brûlée med hjortronsylt, jordgubbar och mynta kommer förgylla helgen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Brûlé

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • rörsocker (till bränning)

Tillbehör

  • 4 jordgubbar
  • 4 färska myntablad
  • 8 tsk hjortronsylt

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk med vaniljstången och sockret. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Ta hälften av gräddmjölken och vispa ner den i äggulorna. Det är viktigt att vispa ordentligt.
  3. Häll ner blandningen i resten av gräddmjölken och fortsätt att vispa. Häll sedan upp smeten i eldfasta portionsformar.
  4. Täck formarna med aluminiumfolie och baka i vattenbad i ugnen på 120 grader i 1,5 timme. Låt sedan svalna i kylen.
  5. Strö rörsocker över och använd en gasolbrännare innan servering för att gratinera ytan.
  6. Toppa med jordgubbar och myntablad för garnityr.
  7. Servera hjortronsylten lite trevligt vid sidan om formen.