Crème brûlée med bergamott och honungsglass

koket.se
Crème brûlée med bergamott och honungsglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Crème brûlée med bergamott och honungsglass

9 ingredienser

30 m

Ljuvlig crème brûlée med bergamott och honungsglass blir ett perfekt avslut på en härlig middag!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 bergamott
  • 1 citron
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk rörsocker
  • vaniljglass
  • honung (till topping)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 130 grader.
  2. Värm grädde och mjölk samt lägg i skal från bergamott och citron.
  3. Vispa äggulorna med strösocker.
  4. Häll gräddmjölken över äggen och sila sedan smeten.
  5. Häll upp smeten i formar och ställ in i ugnen, antingen i ett vattenbad eller utan (det går mycket fortare utan, men de riskerar att bli något mindre jämnt tillagade). Tillaga i ca 50 minuter om du ställer formarna i ett vattenbad och ca 30–45 minuter utan vattenbad. De är klara när de "satt sig" och inte är rinniga längre.
  6. Kyl ner och bränn sedan av med rörsocker.
  7. Servera med glass toppad med honung.