Crème brûlée med bergamott och honungsglass
Crème brûlée med bergamott och honungsglass
9 ingredienser
30 m
Ljuvlig crème brûlée med bergamott och honungsglass blir ett perfekt avslut på en härlig middag!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 bergamott
- 1 citron
- 4 äggulor
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk rörsocker
- vaniljglass
- honung (till topping)
Gör så här
- Värm ugnen till 130 grader.
- Värm grädde och mjölk samt lägg i skal från bergamott och citron.
- Vispa äggulorna med strösocker.
- Häll gräddmjölken över äggen och sila sedan smeten.
- Häll upp smeten i formar och ställ in i ugnen, antingen i ett vattenbad eller utan (det går mycket fortare utan, men de riskerar att bli något mindre jämnt tillagade). Tillaga i ca 50 minuter om du ställer formarna i ett vattenbad och ca 30–45 minuter utan vattenbad. De är klara när de "satt sig" och inte är rinniga längre.
- Kyl ner och bränn sedan av med rörsocker.
- Servera med glass toppad med honung.