Crème brûlée med bär

38 röster
1,5 h
4

Klassisk crème brûlée som bakas i vattenbad och serveras med färska bär.

Dryckestips: Moscatel de setubal

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1,5 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 50 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl röd mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • råsocker, till avbränning
  • 200 g blandade bär, hallon och blåbär

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker och innehållet som du skrapat ur vaniljstången. Slå på mjölk och grädde och vispa vidare en stund (2-3 minuter).
  2. Fördela bruléen i 4 ugnssäkra små formar. Ställ dessa i en form och fyll på vatten i formen (vattenbad).
  3. Grädda bruléerna i vattenbadet i 120 grader i ca 1-1,5 timme (ska vara något stelnade). Ta ut bruléerna och låt kallna.
  4. Vid servering, strö över råsocker och bränn av med en brännare. Garnera med bären.
18 augusti 2015

Fler goda recept