Crème brulée med bär

Crème brulée med bär
Foto: Tv4

Crème brulée med bär

Av: Jimmy - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

2 h

En klassisk Crème brulée med friska bär slår det mesta till dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl standardmjölk
  • 4 äggulor
  • 1 ägg
  • 80 g strösocker
  • 50 g farinsocker
  • blandade bär (frysta lokala)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Häll grädde och mjölk i en kastrull och värm tills det sjuder.
  3. Vispa äggulorna. Tillsätt sedan det hela ägget samt strösocker.
  4. Häll mixen i ugnssäkra portionsformar, ställ dessa i i en större form eller plåt med vatten och låt stå i ugnen ca 1 timme.
  5. Ta ut formarna, låt dem svalna och ställ sedan in i kylskåpet. De ska vara ordentligt kalla före nästa moment.
  6. Innan servering så strö farinsocker över formarna och ställ in dem under ugnens grillelement på högsta värme en kort stund. Ytan ska karamelliseras. Är man riktig duktig kan man använda en brännare för att få den riktigt bränd.
  7. Serveras med lokala bär.