Cornbread med kummin och cheddar

Foto: Tv4
Cornbread med kummin och cheddar
11 ingredienser
50 m
Det här enkla och goda brödet med majs och cheddarost passar perfekt att servera till en god gryta!
Ingredienser
- 2,5 dl majsmjöl (eller polenta)
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 2 tsk hel kummin, mortlad
- 1 tsk salt
- 3 dl mjölk
- 50 g smör, smält (+smör för smörjningen av formen)
- 2 ägg, uppvispade
- 2 dl cheddarost, riven
- 2 dl majskorn, hela
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smörj en gjutjärnspanna eller en sockerkaksform rikligt med smör.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt de blöta ingredienserna samt cheddarosten och majsen.
- Rör ut till en jämn smet. Rör inte för mycket då blir det torrt och kompakt.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter, eller tills en tandpetare inte blir kladdig vid ett stickprov.