Cornbread med kummin och cheddar

Cornbread med kummin och cheddar
Foto: Tv4

Cornbread med kummin och cheddar

5

11 ingredienser

50 m

Det här enkla och goda brödet med majs och cheddarost passar perfekt att servera till en god gryta!

Ingredienser

portioner10 bitar
  • 2,5 dl majsmjöl (eller polenta)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk hel kummin, mortlad
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör, smält (+smör för smörjningen av formen)
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 2 dl majskorn, hela

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj en gjutjärnspanna eller en sockerkaksform rikligt med smör.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Tillsätt de blöta ingredienserna samt cheddarosten och majsen.
  5. Rör ut till en jämn smet. Rör inte för mycket då blir det torrt och kompakt.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter, eller tills en tandpetare inte blir kladdig vid ett stickprov.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer