Cornbread med kummin och cheddar

Cornbread med kummin och cheddar
Foto: Tv4

Cornbread med kummin och cheddar

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

50 m

Det här enkla och goda brödet med majs och cheddarost passar perfekt att servera till en god gryta!

Ingredienser

portioner bitar
  • 2,5 dl majsmjöl (eller polenta)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk hel kummin, mortlad
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör, smält (+smör för smörjningen av formen)
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 2 dl majskorn, hela

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj en gjutjärnspanna eller en sockerkaksform rikligt med smör.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Tillsätt de blöta ingredienserna samt cheddarosten och majsen.
  5. Rör ut till en jämn smet. Rör inte för mycket då blir det torrt och kompakt.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter, eller tills en tandpetare inte blir kladdig vid ett stickprov.