• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Coq au vin

Coq au vin
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Coq au vin

3 steg att laga

13 ingredienser

En älskad favoriträtt som även passar bra när man är många runt bordet. Den blir bara godare av att kokas i förväg och värmas upp vid serveringen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 1,3 kg kycklingdelar
  • ca 1 vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 200 g rökt fläsk, tärnat
  • 15 steklökar
  • 200 g champinjoner (små)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • ca 5 dl rött vin, enkelt
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • smör, till stekning

Tillbehör:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på tallrik. Smaka på mjölet, det ska vara välkryddat. Vänd delarna i detta.
  2. Bryn dem med matfett i en panna och lägg över dem i en gryta. Bryn fläsk, lök och hel svamp och lägg i grytan. Strö på timjan, lägg i lagerblad och slå på vin.
  3. Småkoka under lock ca 35-40 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö på persilja. Servera kokt ris till.