Cookies med saffran

Cookies med saffran
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Cookies med saffran

9 ingredienser

30 m

Gillar du cookies så bara måste du testa de här strålande godbitarna med saffran och vit choklad! Fredrik Nylén vet verkligen hur man sätter guldkant på juletiden.

Ingredienser

portioner styck
  • 1 g saffran [2 förp]
  • 0,5 tsk vatten
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 150 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Blanda saffran och vatten i en bunke för att frigöra smak och färg.
  3. Tillsätt smör, strösocker och farinsocker i bunken och vispa fluffigt.
  4. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
  5. Blanda mjöl med bikarbonat och blanda ner det i bunken.
  6. Avsluta med att blanda i chokladen. Spara gärna några bitar som du kan lägga ovanpå kakorna när de är nygräddade, så ser de lite extra fina ut.
  7. Dela degen i 20 lika stora delar och lägg dem med mellanrum på plåtarna.
  8. Baka mitt i ugnen i 9-10 minuter tills de fått lite färg. De ska gärna vara lite sega i mitten. Vill du ha dem helt genomgräddade så kan du lägga på ett par minuter.
  9. Låt svalna och njut!