Confiterad kyckling med röd curry

Confiterad kyckling med röd curry
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Confiterad kyckling med röd curry

20 ingredienser

2 h

Servera confiterad kyckling med röd curry, gratinerad blomkål och syrlig papayasallad till helgens middag.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår, med ben
  • olja, neutral till confitering (ska täcka kycklingen)
  • 4 msk röd curry
  • 0,5 l vitt vin
  • 1 gul lök
  • 2 citrongräs
  • 1 l kokosgrädde
  • 4 limeblad
  • 1 dl soja
  • 2 tsk fisksås
  • 2 msk farinsocker
  • 1 blomkål
  • 2 morötter
  • papaya (helst omogen)
  • 2 limefrukter
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk färsk koriander
  • 1 dl sojabönor

Gör så här

  1. Börja med att sjuda kycklingen i olja minst 2 timmar tills köttet är helt klart.
  2. Koka ihop röd curry med vitt vin, gul lök och citrongräs i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt sedan kokosgrädde, limeblad, soja, fisksås och socker och låt koka ner till en tjock konsistens.
  4. Skär blomkålen och morötterna i bitar och lägg i en ugnsform.
  5. Häll på currysåsen och gratinera på högsta värmen i ugnen ca 15 minuter.
  6. Riv papayan och blanda med limejuice, hackad chili, vitlök, farinsocker och koriander.
  7. Toppa gratängen med sojabönor och servera med varm kyckling och den friska papayasalladen.