Eriks vegetariska club sandwich

POPULÄRT
koket.se
Eriks vegetariska club sandwich
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Eriks vegetariska club sandwich

20 ingredienser

30 m

Club sandwich är alltid en populär macka att servera. Här får vi ta del av Erik Videgårds vegetariska version.

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor vitt bröd
  • 8 blad gemsallad
  • 175 g majonnäs
  • 1 bifftomat, i skivor
  • 175 g ärtmole
  • 450 g vegobitar, i skivor
  • 100 g vegobacon, fräst
  • salt
  • peppar

Ärtmole

  • 3 dl gröna ärtor (frysta)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tomat (liten)
  • 0,5 rödlök
  • 2 limefrukter, saften
  • 1 msk vatten
  • 1,5 msk olivolja
  • ca 0,5 krm chiliflakes
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • salt (efter egen smak)

Gör så här

  1. Rosta och bred brödet med majonnäs, bygg sedan fyra trevåningsmackor i ordningen: bröd, sallad, vegobitar, bröd, ärtmole, tomat, vegobacon, salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med ett bröd med majonnäs vänt nedåt.
  2. Dela mackan diagonalt och sätt ett bambuspett i varje bit. Servera med en påse chips.
  3. Ärtmole
    Lägg ärtorna i en kastrull. Koka upp tills de blir al dente. Häll av vattnet.
  4. Mixa ärtorna till en slät puré med stavmixer.
  5. Tillsätt fint riven vitlöksklyfta, tomat skuren i mindre bitar, fint hackad rödlök, limejuice, vatten, olivolja och alla kryddor.