Eriks vegetariska club sandwich
Eriks vegetariska club sandwich
20 ingredienser
30 m
Club sandwich är alltid en populär macka att servera. Här får vi ta del av Erik Videgårds vegetariska version.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 12 skivor vitt bröd
- 8 blad gemsallad
- 175 g majonnäs
- 1 bifftomat, i skivor
- 175 g ärtmole
- 450 g vegobitar, i skivor
- 100 g vegobacon, fräst
- salt
- peppar
Ärtmole
- 3 dl gröna ärtor (frysta)
- 1 klyfta vitlök
- 1 tomat (liten)
- 0,5 rödlök
- 2 limefrukter, saften
- 1 msk vatten
- 1,5 msk olivolja
- ca 0,5 krm chiliflakes
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 tsk malen spiskummin
- salt (efter egen smak)
Gör så här
- Rosta och bred brödet med majonnäs, bygg sedan fyra trevåningsmackor i ordningen:
- bröd, sallad, vegobitar, bröd, ärtmole, tomat, vegobacon, salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med ett bröd med majonnäs vänt nedåt.
- Dela mackan diagonalt och sätt ett bambuspett i varje bit. Servera med en påse chips.
Ärtmole
- Lägg ärtorna i en kastrull. Koka upp tills de blir al dente. Häll av vattnet.
- Mixa ärtorna till en slät puré med stavmixer.
- Tillsätt fint riven vitlöksklyfta, tomat skuren i mindre bitar, fint hackad rödlök, limejuice, vatten, olivolja och alla kryddor.