Clotted cream till scones

koket.se
Clotted cream till scones
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Clotted cream till scones

1 ingredienser

10 m + tid i ugn

Clotted cream är ett perfekt tillbehör till nybakade scones!

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 80 grader.
  2. Häll grädden i botten av en form som är ca 15x25 cm.
  3. Ställ formen mitt i ugnen och baka i 12 timmar. (Du läste rätt, 12 timmar!)
  4. Ta försiktigt ut formen utan att röra eller blanda om grädden. Det ska ha bildats ett smörtäcke ovanpå. Plasta formen och ställ i kylen i 12 timmar.
  5. Nu är den reda att bres på dina scones! Den håller ca 4–5 dagar i kylskåp.