Servera gärna din havsabborre med klyftpotatis och sockerärtor.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Smält miso, mirin, sake och tillsätt socker på låg värme och låt sjuda i 10 minuter, kyl sen ner marinaden.
Marinera fisken. Man får bäst effekt om man marinerar fisken i 24 timmar före tillagning.
Kålrabbi
Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna tillsammans med kålrabbi, saffran, lagerblad och stjärnanis.
Tillsätt vitt vin och reducera torrt.
Tillsätt hönsbuljong och apelsinjuice och låt kålrabbin sjuda i ca 10 minuter.
Lyft sedan ut kålrabbin och reducera ner lagen tills den blir tjock och såsig i konsistensen.
Runda av såsen med 2 msk rumstempererat smör, salta och peppra.
Potatis
Koka potatisen och fräs den i en stekpanna.
Fisken
Torka av överflödig marinad från fisken.
Stek fisken i smör på medelhög värme ca 4 minuter på varje sida eller tills den blivit ordentligt karamelliserad på ytan, alt 12-15 min i ugn på 150 grader, dock skall fisken då först karamelliseras i stekpanna kort på hög värme, salta och peppra.
Servera fisken med lite av såsen hälld över kålrabbin vid sidan om.