• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Citrussallad med kokos och grillad kyckling

1 röst
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 pomelo
  • 2 apelsiner
  • 2 grapefrukter
  • 1 limefrukt, zest
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 10 körsbärstomater
  • 1 knippe färsk koriander

Dressing

  • 2 limefrukter, saften
  • 2 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk mynta
  • kyckling, grillad (eller halloumi till servering)

Gör så här

  1. Rosta koksflingor och cashewnötter i en torr stekpanna på låg värme. Rör om då och då. Flingorna och nötterna ska bli gyllenbruna. Låt sedan vila på ett fat.
  2. Skala pomelo, apelsinerna och grapefrukten med kniv och skär bort alla vita hinnor.
  3. Skiva och skär citrusfrukterna i olika former och lägg i en stor bunke och tillsätt resterande ingredienser och blanda allt.
  4. Dressing och servering
    Vispa ihop dressingen och häll över salladen. Blanda ordentligt och servera med grillad kyckling eller halloumi.
26 juli 2020