• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Citrussallad med kokos och grillad kyckling

Citrussallad med kokos och grillad kyckling
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Citrussallad med kokos och grillad kyckling

4 steg att laga

15 ingredienser

20 m

En frisk sallad med citrus och kokos gör sig riktigt fint en varm sommardag.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 pomelo
  • 2 apelsiner
  • 2 grapefrukter
  • 1 limefrukt, zest
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 10 körsbärstomater
  • 1 knippe färsk koriander

Dressing

  • 2 limefrukter, saften
  • 2 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk mynta
  • kyckling, grillad (eller halloumi till servering)

Gör så här

  1. Rosta koksflingor och cashewnötter i en torr stekpanna på låg värme. Rör om då och då. Flingorna och nötterna ska bli gyllenbruna. Låt sedan vila på ett fat.
  2. Skala pomelo, apelsinerna och grapefrukten med kniv och skär bort alla vita hinnor.
  3. Skiva och skär citrusfrukterna i olika former och lägg i en stor bunke och tillsätt resterande ingredienser och blanda allt.
  4. Dressing och servering
    Vispa ihop dressingen och häll över salladen. Blanda ordentligt och servera med grillad kyckling eller halloumi.