Citruspannacotta med rabarber och jordgubbskompott

POPULÄRT
Citruspannacotta med rabarber och jordgubbskompott
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Citruspannacotta med rabarber och jordgubbskompott

10 ingredienser

15 m + tid i kyl

Pannacotta är alltid ett säkert kort att servera som dessert! Den här versionen får härliga syra från citron och toppas med en underbart somrig kompott av jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pannacotta

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 gelatinblad

Kompott

  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl jordgubbar, frysta
  • 2 stjälkar rabarber

Servering

  • drömmar, krossade

Gör så här

Pannacotta

  1. Värm mjölken och grädden. Vispa i socker och citronsaft.
  2. Blötlägg gelatinbladen och tillsätt dem sedan i den varma vätskan.
  3. Fördela smeten i portionsskålar och ställ i kylen ca 2-3 timmar innan servering.

Kompott

  1. Koka upp vatten, socker och frysta jordgubbar.
  2. Skala och skär rabarberna i bitar. Låta dem koka med jordgubbarna tills de är helt mjuka, kyl sedan ner kompotten.

Servering

  1. Servera pannacottan med kompotten och lite krossade drömmar ovanpå.