Citronmousse

30m
4
Citronmousse
Foto: TV4

Söt och syrlig mousse, toppad med riven vit choklad och citronmeliss

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 september 2017
30m
4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 citron, zest
  • 85-90 g socker
  • 40-50 ml citronjuice
  • 2 äggulor
  • 3 dl grädde 36%, vispad

Garnering

  • citronmeliss
, några blad
  • citronzest
  • 4 msk vit choklad, riven

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Blanda citronzest med socker.
  3. Rör ihop citronjuice, socker och äggulor.
  4. Värm till 85 grader. Ta bort från spisen.
  5. Vispa blandningen till luftig skum.
  6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält de sedan i mikrovågsugn på svag värme.
  7. Blanda gelatinen med äggsmeten.
  8. Tillsätt vispad grädde och rör ihop till lätt luftig massa.
  9. Servering
    Lägg citronmoussen i serveringsskålar.
  10. Garnera med blad av citronmeliss, citronzest och riven vit choklad, och ställ dem i kylskåpet fram till servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept