• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Citronkycklingspett med halloumi, sallad och tre såser

Citronkycklingspett med halloumi, sallad och tre såser
Foto: TV4
Tony Irving
Tony Irving

Citronkycklingspett med halloumi, sallad och tre såser

12 steg att laga

40 ingredienser

Tony Irvings recept på riktigt goda kycklingspett med citron. Serveras med grillad halloumi, tre såser och och en god sallad.

Ingredienser

4 portioner

Kycklingspett

  • 2 kycklingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 1 citron
  • 10 grillspett

Halloumi

  • 150 g halloumiost
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • tabasco

Tärnad sallad

  • 1 förp majs
  • 0,5 salladshuvud
  • 0,5 gurka
  • 3 tomater (stora)
  • 0,5 gul lök
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • ca 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Chilisås

  • 1 rödlök
  • 3 dl olivolja
  • 1 msk tabasco
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipeppar

Koriandersås med mynta och ingefära

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 tsk malen ingefära
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Hjortronssås

  • 1 förp hjortronsylt
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk tabasco

Gör så här

  1. Kycklingspett
    Skär kycklingen i långa tunna strimlor. Trä på spetten.
  2. Skär citron på mitten och pressa saften över kycklingspetten. Salta och peppra. Pensla med olivolja.
  3. Grilla kycklingspetten tills de är färdiga, servera omedelbart.
  4. Halloumi
    Skär halloumi i tunna strimlor.
  5. Blanda olivolja med tabasco, salt och svartpeppar.
  6. Skär citronen på mitten och pressa saften över halloumin. Låt stå i 5 minuter.
  7. Pensla halloumin med olivoljeblandningen. Grilla tills halloumin fått en gyllene färg. Servera genast.
  8. Tärnad sallad
    Tärna grönsakerna och blanda i en skål.
  9. Blanda olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen. Låt stå i rumstemperatur i 10 minuter innan servering.
  10. Chili- och löksås
    Skiva löken i ringar. Blanda ihop alla andra ingredienser. Ha i lökringarna. Låt stå i rumstemperatur i 5-10 minuter, mixa igen och servera.
  11. Koriandersås med mynta och ingefära
    Finhacka koriander och färsk mynta. Blanda med mald ingefära, salt och peppar. Tillsätt lite av oljan så du får som en örtpasta. Tillsätt sedan olivolja tills du får önskad konsistens. Serveras rumstempererad.
  12. Hjortronsås
    Blanda alla ingredienser och servera.