• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Citronkyckling med fetaostpesto och rostad potatis

Citronkyckling med fetaostpesto och rostad potatis
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Citronkyckling med fetaostpesto och rostad potatis

7 steg att laga

20 ingredienser

50 min

Saftig citronkyckling läggs på grillen och serveras med rostad potatis med oliver och en supergod pesto med fetaost. 

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 800 g färskpotatis
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 150 g kalamataoliver
  • 1 msk färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 3 msk olivolja

Pesto

  • 2 kruka basilika (spara några blad till tomaterna)
  • 1 knippe gräslök
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 0,5 dl pumpakärnor, rostade
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja

Till servering

  • 4 tomater, i grova bitar
  • olivolja, att ringla över

Gör så här

  1. Grillad citronkyckling
    Blanda finrivet citronskal och saft med vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda kycklingen med citronmarinaden. Låt stå minst 20 minuter, gärna längre.
  2. Grilla sedan kycklingen på direkt värme till innertemperaturen är 70 grader.
  3. Rostad potatis
    Sätt ugnen på 200 grader. Vänd runt färskpotatis, rödlök och oliver i olivolja. Salta och peppra.
  4. Lägg i en långpanna och rosta i ca 30 minuter till potatisen blivit mjuk och fått färg. Strö på oregano när potatisen är klar.
  5. Fetaostpesto
    Lägg basilika, gräslök och vitlök i en mixer tillsammans med neutral matolja. Kör till en grov massa. Tillsätt pumpafrön och kör i några sekunder. Smula sen i fetaost, häll på olivoljan och rör om. Smaka av med peppar.
  6. Servering
    Servera den grillade citronkycklingen med rostad potatis, fetaostpesto och tomater. Ringla över lite olivolja. Garnera med basilika. Njut!
  7. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din goda kycklingrätt! /Köket redaktionen