Citrongravad strömming

0 röster
4
Citrongravad strömming
Foto: TV4

Prova denna goda variant av gravad strömming!

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja, citronsmak
  • rivet skal av 1 citron
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt
  • 2 msk pressad citronsaft

Dekoration:

  • citronskal

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  2. Rulla filéerna och lägg i en form. Blanda samman vinäger och olja och slå på. Ställ kallt till servering.
  3. Finhacka rödlöken och skär gräslöken smått. Blanda samman och strö över strömmingen. Dekorera med citronskal.
8 februari 2010

Fler goda recept