Citronfromage med krispiga chokladflarn

koket.se
Citronfromage med krispiga chokladflarn
Foto: Tv4

Citronfromage med krispiga chokladflarn

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Krämigt, krispigt, sött och syrligt! I den här desserten får du allt i en härlig kombination.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Pia - Malmö laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Citronfromage

  • 4 blad gelatin
  • vatten
  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 citron, pressad saft
  • 0,5 citron, rivet citronskal
  • 3 dl vispgrädde

Chokladflarn

  • 4 dumlekolor

Gör så här

  1. Citronfromage
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Separera äggula och äggvita från varandra, spara äggvitan.
  3. Vispa äggula och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda ner citronsaften och det rivna citronskalet i äggblandningen.
  5. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme.
  6. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen under omrörning.
  7. Vispa grädden (inte för hårt) och rör ner det i äggblandningen.
  8. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd även ner det i blandningen.
  9. Häll upp fromagen i fyra portionsskålar och ställ dem i kylen för att stelna.
  10. Chokladflarn
    Tryck till dumlekolorna på ett bakplåtspapper.
  11. Låt dem smälta i ugnen på 200 grader tills de inte bubblar längre.
  12. Låt svalna på bakplåtspappret.
  13. Servering
    Ta ut citronfromagen ur kylen och toppa med chokladflarnen.