Citronfromage med krispiga chokladflarn


Foto: Tv4
Citronfromage med krispiga chokladflarn
8 ingredienser
30 m + tid i kyl
Krämigt, krispigt, sött och syrligt! I den här desserten får du allt i en härlig kombination.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Pia - Malmö laga receptet

Ingredienser
Citronfromage
- 4 blad gelatin
- vatten
- 2 ägg
- 0,75 dl strösocker
- 1 citron, pressad saft
- 0,5 citron, rivet citronskal
- 3 dl vispgrädde
Chokladflarn
- 4 dumlekolor
Gör så här
Citronfromage
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Separera äggula och äggvita från varandra, spara äggvitan.
- Vispa äggula och socker vitt och pösigt.
- Blanda ner citronsaften och det rivna citronskalet i äggblandningen.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme.
- Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen under omrörning.
- Vispa grädden (inte för hårt) och rör ner det i äggblandningen.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd även ner det i blandningen.
- Häll upp fromagen i fyra portionsskålar och ställ dem i kylen för att stelna.
Chokladflarn
- Tryck till dumlekolorna på ett bakplåtspapper.
- Låt dem smälta i ugnen på 200 grader tills de inte bubblar längre.
- Låt svalna på bakplåtspappret.
Servering
- Ta ut citronfromagen ur kylen och toppa med chokladflarnen.