
Cidermarinerad skinka med ädelsås

Foto: TV4
Du behöver
- 1,5 kg benfri skinkstek
- salt
- Marinad:
- 5 dl äppelcider
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 0,5 dl kinesisk soja
- 1 liten gul lök, skivad
- 1 lagerblad
- 5 korn vitpeppar
Sås:
- 150 g ädelost
- 4 dl crème fraîche
- 2 tsk ljus dijonsenap
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda marinaden i ett djupt kärl, inte för stort. Lägg i köttet och täck. Ställ i kyl 1 dygn. Vänd köttet några gånger under tiden.
- Tag upp och torka köttet. Bryn det runtom. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg i gryta och slå på cirka 3 dl av den silade marinaden. Stek tills termometern visar 70-75°. Ta upp och låt kallna. Skiva den tunt.
- Blanda alla ingredienser till såsen med elvisp. Servera med varma grönsaker.
26 januari 2009
Laddar fler recept...