• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ciabatta med krämig tonfiskröra

Ciabatta med krämig tonfiskröra
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Ciabatta med krämig tonfiskröra

5 steg att laga

12 ingredienser

20 min

Den perfekta picknick-mackan du gör på nästan ingen tid alls. Här är den fylld med en krämig röra på tonfisk, kapris och chilisås. Zeina tipsar om att du kan byta tonfisken mot t ex grillad kyckling eller räkor.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ciabattabröd
  • 4 blad sallad
  • kallpressad rapsolja

Fyllning

  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 100 g färskost
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron, saft
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av tonfisken. Blanda ihop tonfisken med övriga ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela ciabattan i halvor. Lägg brödskivorna på en plåt. Ringla över olja och rosta i ugnen tills de har fått lite färg.
  4. Fyll mackorna med salladsblad och tonfiskröra.
  5. Glöm inte att matsortera rester från citron och lök till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din tonfiskmacka! /Köket redaktionen