• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Ciabatta med krämig tonfiskröra

6 röster
20 min
4
Ciabatta med krämig tonfiskröra
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ciabattabröd
  • 4 blad sallad
  • kallpressad rapsolja

Fyllning

  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 100 g färskost
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron, saft
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av tonfisken. Blanda ihop tonfisken med övriga ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela ciabattan i halvor. Lägg brödskivorna på en plåt. Ringla över olja och rosta i ugnen tills de har fått lite färg.
  4. Fyll mackorna med salladsblad och tonfiskröra.
  5. Glöm inte att matsortera rester från citron och lök till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din tonfiskmacka! /Köket redaktionen
18 juli 2020