Marängtårta med hallon
Marängtårta med hallon
7 ingredienser
Enkel och god hallontårta med hembakade marängbottnar samt hallongrädde.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
- 4 äggvitor
- 2,75 dl strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk citronsaft (eller några droppar ättika)
- 2,5 förp färska hallon (à 125 g)
- 6 dl grädde
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa upp äggvitor och ättika i en metallskål till ett mjukt skum.
- Blanda strösocker och majsstärkelse och tillsätt lite i taget, medan du konstant vispar till hårda toppar, ca 10 minuter. Sockret ska lösas upp så mycket som möjligt.
- Vänd ner ett halvt paket färska hallon i marängen.
- Bred ut 4 st bottnar à 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 60 minuter och stäng sedan av ugnen och låt marängen baka klart på eftervärme. När ugnen är helt kall är marängen klar. Den ska vara krispig på ytan och lite seg i mitten.
- Vid servering, vispa upp grädden till mediumfasta toppar. Mosa 1 ½ paket hallon lätt med en gaffel. Söta
- eventuelllt med lite florsocker om det behövs. Blanda i hallonen.
- Bred ut lite hallongrädden och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar. Toppa kakan med grädden, och dekorera med hallon och pudrat florsocker.