Persikotrifle med amarettogrädde

Persikotrifle med amarettogrädde
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Persikotrifle med amarettogrädde

6

6 steg att laga

8 ingredienser

Trifle, en dessert där du varvar mjuk kaka med, i denna variant, persikor samt grädde smaksatt med mandellikör.

En trifle är som bäst när den får stå och dra till sig i några timmar, så förbered innan middagen och dekorera det sista och servera en otroligt god och enkel efterätt.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 sockerkaka, mandelkaka eller liknande mjuk kaka
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk mandellikör
  • 100 g mandelspån
  • ca 4 persikor
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • jordgubbar, lite, som dekoration

Gör så här

  1. Ta en glasskål eller servera i individuella glas om du vill. Bryt kakan i små bitar och fördela hälften av den i botten.
  2. Vispa grädden till medelfasta toppar och tillsätt mandellikör efter tycke och smak.
  3. Dela persikorna i 3 cm stora bitar. Låt marinera med strösockret och vaniljpulvret i ca 10 minuter.
  4. Toppa kakan med lite persikor och sedan en klick mandelgrädde. Flaga lite mandel över.
  5. Upprepa med ett nytt lager.
  6. Låt gärna din trifle stå i några timmar i kylskåp innan servering. Avsluta med grädde och dekorera med lite färska bär.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer