Häll äggula, grädde och ljust muscovadosocker i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp på låg värme, rör hela tiden. När koket tjocknat något och täcker baksidan på en slev så är den klar. Tänk konsistens som fil.
Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills allt smält. Ställ åt sidan så länge.
Vispa upp grädden och strösockret till ett mjukt skum. Vänd ner försiktigt i den avsvalnade chokladen. Häll upp moussen i små glas och ställ i kylen minst 1 h för att stelna.
Mandelspånskaka
Medan moussen stelnar har du tid att göra en liten kaka.
Blanda mandelspån, florsocker och en nypa flingsalt i en skål. Blanda i äggvitan och rör om så att allt är täckt.
Klicka ut mandeln på en plåt med bakplåtspapper. Doppa fingrarna i vatten om det är kladdigt. Tryck ut men fingrarna eller en gaffel, så du får tunna kakor.
Grädda i 5-6 minuter, håll koll. De bränner lätt. Låt kakorna svalna på plåten och använd en spatel för att få loss från pappret.
Servera moussen med ett mandelspån och en klick lättvispad grädde om så önskas.