Mjölkchokladmousse
Mjölkchokladmousse
12 ingredienser
Christina Gyllners himmelska mjölkchokladmousse med grädde och krispigt havreflarn.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Mjölkchokladmousse
- 1 äggula
- 1 dl grädde
- 1 msk muscavadosocker
- 100 g mjölkchoklad, fint hackad
- 25 g mörk choklad, fint hackad
Vänd ned
- 1,25 dl grädde, lättvispad
- 2 tsk strösocker
Mandelspånskaka
- 100 g mandelspån
- 1 dl florsocker
- 0,5 krm flingsalt
- 1 äggvita
Till servering
- grädde, vispad
Gör så här
Mjölkchokladmousse
- Häll äggula, grädde och ljust muscovadosocker i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp på låg värme, rör hela tiden. När koket tjocknat något och täcker baksidan på en slev så är den klar. Tänk konsistens som fil.
- Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills allt smält. Ställ åt sidan så länge.
- Vispa upp grädden och strösockret till ett mjukt skum. Vänd ner försiktigt i den avsvalnade chokladen. Häll upp moussen i små glas och ställ i kylen minst 1 h för att stelna.
Mandelspånskaka
- Medan moussen stelnar har du tid att göra en liten kaka.
- Blanda mandelspån, florsocker och en nypa flingsalt i en skål. Blanda i äggvitan och rör om så att allt är täckt.
- Klicka ut mandeln på en plåt med bakplåtspapper. Doppa fingrarna i vatten om det är kladdigt. Tryck ut men fingrarna eller en gaffel, så du får tunna kakor.
- Grädda i 5-6 minuter, håll koll. De bränner lätt. Låt kakorna svalna på plåten och använd en spatel för att få loss från pappret.
- Servera moussen med ett mandelspån och en klick lättvispad grädde om så önskas.