Italiensk mixsallad

Italiensk mixsallad
Foto: TV4

Italiensk mixsallad

Av: Christina - Borås

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

15 min

Italiensk sallad med lufttorkad skinka och honungsmelon.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg honungsmelon
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 150 g toskansk sallad
  • 65 g finbladig maché (eller babyspenat)
  • 2 tsk salt, finkornigt
  • 4 tsk olivolja
  • 4 tsk balsamvinäger
  • 100 g parmesanost
  • 70 g pinjenötter

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kärna melonen och dela den i fyra klyftor, skär loss från skalet och dela varje bit i tre mindre bitar. Dela skinkan i två bitar och linda runt melonbitarna.
  2. Skölj salladen, lägg direkt upp på tallriken. Strö över salt "efter behag", strimla över oljan och balsamvinägern.
  3. Hyvla parmesanosten med en potatisskalare över salladen. Lägg melonbitarna med skinkan snett över övre delen av tallriken.
  4. Torrosta pinjenötterna i en liten stekpanna till en gyllene färg och häll dem över salladen.