Biff med bourguignon sås och stekt savoykål
Biff med bourguignon sås och stekt savoykål
7 ingredienser
En härlig biff tillsammans med savoykål och bourguignon sås är en alldeles ypperlig varmrätt, både till vardag och fest.
MATS NÄSLUNDS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
anka savoykål hasselbackspotatis
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-
Ingredienser
- 500 g biff
- 0,5 savoykål
- 4 skivor bacon
- 4 potatis (blå kongo)
- 4 schalottenlökar
- 37,5 cl flaska rött vin
- 2 dl mörk buljong
Gör så här
- Skala och skär charlottenlök i halvor, fräs i panna tillsammans med bacon i tunna skivor.
- Lägg i lagerblad och krydda med salt och peppar. Lägg i buljong och häll på rött vin, låt koka.
- Skär potatisen i skivor och koka i en kastrull med vatten och lite salt.
- Strimla kålen och stek den i panna med olja och lite vatten tills den blir mjuk, krydda med salt och peppar.
- Stek biffen någon minut på vardera sida, skär den sedan i fina skivor.
- Lägg upp såsen, biffen och kålen.
- Färdigt att servera.