Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaisesås
Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaisesås
16 ingredienser
Fisk ska man äta en gång i veckan. Stek flundra och servera tillsammans med dillkokt potatis. Gör din egen hollandaisesås attha till. Mums!
VIGGO CAVLINGS MATKASSE
_MEN detta VILL jag gärna äta:
_Ostron och tonfisk är gott. Fisk på det hela taget är fantastiskt. Kobebiff är också kul. Tryffel är sagolikt gott.
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Årstiderna.com + skaldjur och ekologiskt fiskad fisk.
− Flundra
ca 30:-
− Mangoldskott
ca 10:-
− Eko Potatis
ca 5:-
− Räkor
ca 10:-
− Persilja
ca 10:-
− Grön mögel + Get
ca 25:-
− Walnöt – kärnor
ca 10.-
− Spena
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Melon
ca 10:-
− Citronmeliss
ca 10:-
TOTAL: 140:-
Ingredienser
- 2 flundror
- 6 potatisar
- smör
- 2 schalottenlökar
- 1 knippe dill
- citron
- salt
- peppar
Hollandaise sås
- 100 g smör
- 1,5 msk vatten
- 2 äggulor
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
- färsk dragon, hackad
- färsk dill, hackad
Gör så här
- Dela fisken och stek den på benet, med schalottenlök och dill i mycket smör.
- Skala potatisen och dela den i bitar.
- Koka potatisen med dillkvistar, ½ citron och saften av den ½ citronen.
- Hollandaisesås:
- Smält smör på svag värme, den ska inte koka, i en kastrull, vispa samman ägg, vatten och vinäger i en kastrull.
- Vispa kraftigt hela tiden på svag värme, såsen får inte koka.
- Häll det skirade smöret över äggblandningen och vispa kraftigt hela tiden.
- Smaka av med dragon och dill.