Stekt sidfläsk med ljummen potatissallad och skivad tryffel
Stekt sidfläsk med ljummen potatissallad och skivad tryffel
8 ingredienser
Härlig stekt sidfläsk som serveras tillsammans med ljummen sallad av potatis och skivad tryffel. Mums!
Ingredienser
- 1 bit sidfläsk
- 6 potatisar
- 0,5 romenscokål
- 1 knippe persilja
- 0,5 citron
- 200 g ostronskivling
- 0,5 rödlök
- Svart tryffel, till garnering
Gör så här
- Skala potatisen och skär i bitar.
- Koka potatisen och bitar av kålen.
- Häll av vattnet och blanda i olja, peppar och salt.
- Vänd ner fint skuren rödlök och lägg upp på tallrik.
- Strö över fint skivad tryffen.
- Ta bort svålen och stek fläsket med mycket persilja i smör.
- Pressa över citronsaft från ½ citron.
- Dela svampen i fina bitar och stek den i smör.
- Lägg upp fläsket på en tallrik tillsammans med den stekta svampen.