Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis
Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis
16 ingredienser
Grymt recept, som är perfekt att förbereda, blir nästan bättre då. Koka lagen med alla grönsaker i på morgonen eller dagen innan och värm precis innan servering. Pilgrimsmusslorna måste du dock steka samtidigt som du skall ha middagen.
Ingredienser
Vid serveringen:
- 12 pilgrimsmusslor
- 3 dl rimlag 10 % (1 dl salt - 1 l vatten)
- olivolja, till stekning
Grönsakslag:
- 0,5 röd paprika
- 0,5 gul paprika
- 1 morot, skalad
- 1 schalottenlök, skalad
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 2-3 salladslökar
- stjärnanis
- färska lagerblad
- 1 dl vatten
- 3 dl vin, vitt, torrt
- olja
- 1 förp saffran
- salt (efter smak)
Gör så här
Grönsakslag - kan förberedas
- Skär paprika, fänkål och morot i små fina tärningar. Skär schalottenlök och salladslök i tunna ringar och riv vitlöken.
- Fräs lök och vitlök i olja, det skall inte ta färg. Lägg i fänkål, paprika och morot. Fräs allt i ca 2 minuter.
- Lägg i lagerblad och stjärnanis. Slå på vin och vatten. Sänk värmen och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt, saffran och apelsinjuice.
Innan servering
- Plocka och lägg musslorna i rimlagen i 8 minuter. Tag upp och torka av. Stek på hög värme, ca ½ minut på varje sida.
- Slå den varma inkokningslagen över musslorna och garnera med dill och körvel.
- Servera gärna med ett gott bröd och en citronaioli.