Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis

Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis

16 ingredienser

Grymt recept, som är perfekt att förbereda, blir nästan bättre då. Koka lagen med alla grönsaker i på morgonen eller dagen innan och värm precis innan servering. Pilgrimsmusslorna måste du dock steka samtidigt som du skall ha middagen.

Ingredienser

portioner

Vid serveringen:

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 3 dl rimlag 10 % (1 dl salt - 1 l vatten)
  • olivolja, till stekning

Grönsakslag:

  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 morot, skalad
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 2-3 salladslökar
  • stjärnanis
  • färska lagerblad
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vin, vitt, torrt
  • olja
  • 1 förp saffran
  • salt (efter smak)

Gör så här

Grönsakslag - kan förberedas

  1. Skär paprika, fänkål och morot i små fina tärningar. Skär schalottenlök och salladslök i tunna ringar och riv vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i olja, det skall inte ta färg. Lägg i fänkål, paprika och morot. Fräs allt i ca 2 minuter.
  3. Lägg i lagerblad och stjärnanis. Slå på vin och vatten. Sänk värmen och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt, saffran och apelsinjuice.

Innan servering

  1. Plocka och lägg musslorna i rimlagen i 8 minuter. Tag upp och torka av. Stek på hög värme, ca ½ minut på varje sida.
  2. Slå den varma inkokningslagen över musslorna och garnera med dill och körvel.
  3. Servera gärna med ett gott bröd och en citronaioli.