Karamelliserade hasselnötter med chokladmousse
Karamelliserade hasselnötter med chokladmousse
10 ingredienser
En jättesmarrig efterrätt med mousse av choklad och hasselnötter som är karamelliserade. Det smälter i munnen!
JOSEFINE SUNDSTRÖMS KASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Indisk mat. Gräddig pasta. Alla passionsfrukts- efterrätter. Dessutom älskar jag att grilla!
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Något krämigt, kryddor och en massa frukt.
− Kalkonfilé ca 20:-
− Spaghetti ca 5:-
− Passionsfrukt, 2st ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Curry currypasta burk att dela på ca 15:-
− Lök ca 3:-
− Hasselnötter, påse ca 15:-
− Rättika ca 3:-
− Gräslök ca 5:-
− Sardell ca 15:-
− Choklad ca 15:-
TOTALT: 111:-
Ingredienser
Choklad mousse:
- 200 g mörk choklad
- 2 dl grädde
- 2 msk strösocker
- 2 msk kakao
Karamelliserade hasselnötter:
- 100 g hasselnötter
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 dl cointreau
- 2 passionsfrukter
- 1 dl yoghurt
Gör så här
- Rosta hasselnötterna på plåt i ugn tills de blivit lite gyllenbruna.
- Strö över socker över de varma nötterna.
- Riv chokladen.
- Vispa grädde, kakao och socker till en mousse.
- Värm socker i panna med vatten och cointreau.
- Låt vätska karameliseras och dela sedan passionsfrukten och blanda i kärnorna i karamellblandningen.
- Låt koka ihop några minuter.
- Lägg en klick yoghurt på ett serveringsfat och klicka över den karamelliserade blandningen.
- Lägg upp mousse och nötter på fat.
- Sprinkla över riven choklad och servera vid sidan om.