Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm
Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm
7 ingredienser
Saftiga karamelliserade apelsinklyftor med kräm av vanilj till.
LARS LEIJONBORGS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Kycklingfilé, laxfilé, kalvfilé, färsk sparris, färska rödbetor, färskpotatis.
− Kycklingfilé ca 20:-
− Gulbetor/rödbetor, färska ca 15:-
− Mandelpotatis ca 10:-
− Chevré ca 20:-
− Tomat ca 5:-
− Jordärtskocka ca 10:-
− Vit choklad ca 15:-
− Apelsin ca 5:-
− Vaniljstång ca 10:-
TOTALT: 110:-
Ingredienser
- 2 dl rörsocker
- 1 dl vatten
- 1 dl cointreau
- 2 apelsiner
- 2 dl crème fraîche
- 100 g vit bakchoklad
- 3 msk vaniljsocker
Gör så här
- Häll råsocker i kastrull och späd på med vatten och cointrue.
- Lägg i den uppskurna vaniljstången.
- Smält blandningen till en karamell och lägg i de fina apelsinklyftorna.
- Koka ihop några minuter.
- Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
- Riv den vita chokladen.
- Lägg upp apelsinerna på tallrik och servera med en klick vaniljkräm.
- Strö över den vita chokladen.