Flamberade plommon med vaniljkräm
Flamberade plommon med vaniljkräm
5 ingredienser
Servera flamberade plommon med kräm av vanilj efter varmrätten. Krämig och god efterrätt!
YVONNE RYDING MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-
Ingredienser
- 6 plommon
- 1 dl cointreau till flambering
- pistagenötter
Vaniljkräm:
- 2 dl crème fraîche
- 3 msk vaniljsocker
Gör så här
- Dela och kärna ur plommonen.
- Skär i bitar och värm i panna.
- Häll på cointrue och tänd sedan på.
- Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen.
- Lägg upp på fat och garnera med resten av nötterna.
- Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
- Servera krämen till plommonen.