Flamberade plommon med vaniljkräm

Flamberade plommon med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Flamberade plommon med vaniljkräm

5 ingredienser

Servera flamberade plommon med kräm av vanilj efter varmrätten. Krämig och god efterrätt!

YVONNE RYDING MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-

Ingredienser

portioner
  • 6 plommon
  • 1 dl cointreau till flambering
  • pistagenötter

Vaniljkräm:

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Skär i bitar och värm i panna.
  3. Häll på cointrue och tänd sedan på.
  4. Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen.
  5. Lägg upp på fat och garnera med resten av nötterna.
  6. Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
  7. Servera krämen till plommonen.
Flamberade plommon med vaniljkräm | Köket.se