Rigatoni med lövbiff
Rigatoni med lövbiff
8 ingredienser
20 min
En snabb och vansinnigt god pastarätt - rigatoni med lövbiff och oregano - Rigatoni alla Pizzaiola. Toppa gärna med lite färsk oregano!
Ingredienser
- 400 g rigatoni, tjocka pastarör
- 400 g lövbiff, skuren i 2x5 cm stora bitar
- 400 g konserverade körsbärstomater
- 2 klyftor vitlök, tunt skuren
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 2 krm salt
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salt.
- Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, ca 1-2 minuter per sida.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Häll på tomater, tomatpuré och oregano i stekpannan tillsammans med biffen.
- Krossa sönder tomaterna i pannan.
- Koka ihop på hög värme, ca 4 minuter.
- Salta.
- Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar.
- Blanda ihop sås och pasta och servera genast!