Pennette con ricotta e asparagi

Pennette con ricotta e asparagi
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pennette con ricotta e asparagi

12 ingredienser

Pennette med sparris och ricotta.

Ingredienser

  • 400 g Pennette Integrale
  • 200 g grön sparris (burk går bra)
  • 200 g vit sparris (burk går bra)
  • 1 msk olivolja
  • 150 g pancetta, skuren i 1x3 cm stora bitar
  • 25 g smör
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 250 g ricotta
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt

Till garnering

  • parmesanost
  • Knoppar från 1 knippe sparris (gärna både grön och vit)

Gör så här

  1. Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
  2. Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig.
  4. Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter.
  5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt.
  6. Mixa ihop med stavmixer.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen.
  9. Stek de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
  10. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.