Penne tricolore med paprika och kyckling

Penne tricolore med paprika och kyckling
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Penne tricolore med paprika och kyckling

10 ingredienser

25 min

Penne tricolore peperonata e Pollo, trefärgad penne med paprika och kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta penne tricolore
  • 400 g kycklinglårfilé, skuren i 4 cm stora bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 peperoncini, torkad och smulad (alt torkad chilikrydda på burk)
  • 1 klyfta vitlök, fint skuren
  • 1 gul lök, skuren i halvmånar
  • 3 paprika (gärna gul, röd, grön), urkärnad och skuren i 1,5 cm tjocka halvmånar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i peperoncini, vitlök, kyckling och salt.
  2. Stek tills kycklingen får fin yta.
  3. Lägg i löken och stek tills den blivit genomskinlig.
  4. Lägg i paprikan.
  5. Tillsätt tomatpuré och vatten, salta.
  6. Låt stå och puttra på låg värme tills paprikan blivit mjuk.
  7. Koka pastan och blanda ihop.