Penne Rigate Affumicate - Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Penne Rigate Affumicate - Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Penne Rigate Affumicate - Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

10 ingredienser

30 min

Du kan också använda bacon i detta recept.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta penne rigate
  • 500 g rökt sidfläsk
  • 75 g gul lök, hackad
  • 75 g parmesanost, riven
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata
  • ev 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt ev. en msk olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Tärna det röka fläsket i 1x3 cm stora bitar. Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, ca 3-4 minuter. Ta åt sidan ¼ av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
  2. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt ev. lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
  3. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar. Servera!