Penne med strimlad oxfilé och valnötter

Penne med strimlad oxfilé och valnötter
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Penne med strimlad oxfilé och valnötter

10 ingredienser

20 min

Penne Rigate alla Tiresia. En lite lyxigare pasta med oxfilé, zucchini och valnötter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta penne
  • 400 g oxfilé, strimlad
  • 25 g smör
  • 2 krm salt
  • 1 zucchini
  • 100 g valnötter
  • 3 dl grädde
  • 2 tomater, delade i 2-3 centimeter stora bitar

garnityr

  • 25 g valnötter
  • 70 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Dela zucchinin i fyra delar på längden och skär halvcentimeter tjocka bitar.
  2. Bryn smöret, stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, ca 2 minuter.
  3. Salta och sänk värmen.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  5. Blanda zucchini och valnötter med köttet i stekpannan.
  6. Stek tills zucchinin fått färg.
  7. Häll på grädde och låt sjuda i ca 5 minuter.
  8. Lägg i tomaterna i såsen, blanda ihop.
  9. Lägg i pasta i såsen och garnera med parmesan och valnötter.
    Servera!