Penne med strimlad oxfilé och valnötter

Penne med strimlad oxfilé och valnötter
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Penne med strimlad oxfilé och valnötter

10 ingredienser

20 min

Penne Rigate alla Tiresia. En lite lyxigare pasta med oxfilé, zucchini och valnötter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g pasta penne
  • 400 g oxfilé, strimlad
  • 25 g smör
  • 2 krm salt
  • 1 zucchini
  • 100 g valnötter
  • 3 dl grädde
  • 2 tomater, delade i 2-3 centimeter stora bitar

garnityr

  • 25 g valnötter
  • 70 g parmesanost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela zucchinin i fyra delar på längden och skär halvcentimeter tjocka bitar.
  2. Bryn smöret, stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, ca 2 minuter.
  3. Salta och sänk värmen.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  5. Blanda zucchini och valnötter med köttet i stekpannan.
  6. Stek tills zucchinin fått färg.
  7. Häll på grädde och låt sjuda i ca 5 minuter.
  8. Lägg i tomaterna i såsen, blanda ihop.
  9. Lägg i pasta i såsen och garnera med parmesan och valnötter.
  10. Servera!