Frittata med pasta och pancetta
Frittata med pasta och pancetta
8 ingredienser
20 min
Frittata di pasta con gli zoccoli. Det italienska namnet på den här pastan betyder pastafrittata med träskor – träskor är den skämtsamma benämningen på de knapriga pancettabitarna!
Perfekt rätt när du har pasta kvar från dagen innan, t ex när du lagat en Spaghetti all'aglio, olio e peperoncini.
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 400 g pancetta, skuret i bitar 2x1 cm stora bitar (eller rökt sidfläsk)
- 1 msk olivolja
- 0,25 zucchini, skuren i halvcentimeter tjocka halvmånar
- 6 ägg
- svartpeppar (efter smak)
- salt (efter smak)
garnityr
- 100 g rucolasallad
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, ca 7 minuter.
- Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
- Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra.
- Vispa äggen med svartpeppar.
- Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan.
- Häll på äggen och salta.
- Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan.
- När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken.
- Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan.
- Stek även den sidan gyllenbrun.
- Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.