Cornetti all’Ortolana

Cornetti all’Ortolana
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Cornetti all’Ortolana

11 ingredienser

20 min

Cornetti med zucchini, palsternacka och aubergine.

För en vuxnare smak: hacka 2 färska röda chilipeppar och blanda ner i aubergineröran!

Ingredienser

portioner
  • 400 g Cornetti Integrale
  • 2 morötter
  • 100 g palsternacka
  • 100 g zucchini
  • 1 aubergine, skuren i kuber
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 krm chilifrukt, torkad och smulad
  • 1 dl vatten (från pastakoket)
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala morötterna och palsternackan. Hyvla morötterna, palsternackan och zucchinin i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare.
  2. Värm olivoljan på medelvärme i en kastrull.
  3. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Auberginen suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att hälla på för mycket olja!
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morötter, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.
  5. Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.