Bavette med tomat, kapris och sardeller

15 min
4
Bavette med tomat, kapris och sardeller
Foto: Barilla

Bavette alla Puttanesca eller Bavette med tomat, kapris och sardeller.

Bavette är långsmal pasta, den liknar tagliatelle.

Peperoncini är en hetare variant av chilipeppar.

24 november 2011
15 min
4

Du behöver

  • 400 g bavette
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 14 st sardeller i olja (raka)
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g körsbärstomater, färska
  • 100 g kapris, helst stora med stjälk
  • 100 g svarta oliver med kärna
  • 4 st stjälkar grovhackad persilja
  • 2 st peperoncini, torkade och smulade
  • 1 dl vatten från pastakoket

Garnering

  • 70 g parmesan, riven

Gör så här

  1. Häll olivolja i stekpannan.
  2. Stek vitlök och peperoncini hastigt så den inte bränns.
  3. Häll på körsbärstomaterna, både färska och från burk, och sardellerna.
  4. Lägg i kapris och oliver.
  5. Koka ihop på hög värme.
  6. Sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme, lägg i persilja.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Spar lite pastavatten till såsen.
  9. Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och 1 dl pastavatten.
  10. Garnera med riven parmesan.
  11. Servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept