Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Stekt kalvlever med äpplen och bacon
Foto: Jacob Grange

Den här rätten blir allra godast på gödkalvlever. Numera går det ganska lätt att få tag i sådan i handeln. Äpple och lever är en klassisk kombination.

Anm. Levern går utmärkt att byta ut mot blodpudding

Se Christer Lingström laga mat i Middagstipset här!


3 september 2008
4

Du behöver

  • 400-500 g kalvlever (liten portion)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 st svenska äpplen
  • 8 skivor bacon
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär levern i tunna skivor.
  2. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt.
  3. Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper.
  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och fräs dem. Äpplena ska vara lite krispiga när de serveras.
  5. Lägg upp leverskivorna på tallrik. Sedan serveras detta med kokt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept