Bagarbysoppa

Bagarbysoppa

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 kycklingfilé
  • 10 jordärtskockor
  • 0,5 rödlök
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 morot (liten)
  • 0,5 citron
  • 1 dl grädde
  • färsk bladpersilja
  • smör
  • 8 dl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Skär stavar av kycklingfilén. Koka 3-4 min i lite av buljongen.
  2. Skala och skär ned jordärtskockorna. Lägg bitarna i lite mjölk (ger en fräschare färg på soppan).
  3. Skala och skär ned rödlök, purjolök och morot. Fräs grönsakerna i en panna med lite smör. Tillsätt buljongen. Koka grönsakerna tills de är mjuka. Tillsätt mjölken och grädden och koka ihop. Mixa soppan.
  4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar.
  5. Lägg kycklingbitarna i tallrik och slå soppa över, toppa med lite strimlad bladpersilja.