Bagarbysoppa
Bagarbysoppa
10 ingredienser
Ingredienser
- 1 kycklingfilé
- 10 jordärtskockor
- 0,5 rödlök
- 1 purjolök (liten)
- 1 morot (liten)
- 0,5 citron
- 1 dl grädde
- färsk bladpersilja
- smör
- 8 dl kycklingbuljong
Gör så här
- Skär stavar av kycklingfilén. Koka 3-4 min i lite av buljongen.
- Skala och skär ned jordärtskockorna. Lägg bitarna i lite mjölk (ger en fräschare färg på soppan).
- Skala och skär ned rödlök, purjolök och morot. Fräs grönsakerna i en panna med lite smör. Tillsätt buljongen. Koka grönsakerna tills de är mjuka. Tillsätt mjölken och grädden och koka ihop. Mixa soppan.
- Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar.
- Lägg kycklingbitarna i tallrik och slå soppa över, toppa med lite strimlad bladpersilja.