Choumichas spaghetti med köttfärssås

11 röster
50 m
4

”En kryddstark marockanskinspirerad köttfärssås! Den första rätten du får lära dig att laga i min familj. Så det här är en bra rätt när du ska introducera barnen till matlagning.” /Markiz Tainton

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 100 g champinjoner, färska och finhackade
  • 4 klyfta vitlök, finhackade
  • 2 msk malen koriander
  • 3 tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • 2 persilja, hackad
  • parmesanost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lyft över den i en stekgryta.
  2. Häll olivolja i stekpannan och lägg i champinjoner, vitlök och koriander.
  3. Lägg över vitlök och champinjoner i stekgrytan och tillsätt tomater samt kryddor.
  4. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme i 30–40 minuter. Koka spaghettin under tiden.
  5. När pastan är färdig så blanda den med köttfärssåsen och servera direkt med hackad persilja och parmesanost.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...