Choumichas spaghetti med köttfärssås

12 röster
50 m
4
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 100 g champinjoner, färska och finhackade
  • 4 klyfta vitlök, finhackade
  • 2 msk malen koriander
  • 3 tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • 2 persilja, hackad
  • parmesanost

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lyft över den i en stekgryta.
  2. Häll olivolja i stekpannan och lägg i champinjoner, vitlök och koriander.
  3. Lägg över vitlök och champinjoner i stekgrytan och tillsätt tomater samt kryddor.
  4. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme i 30–40 minuter. Koka spaghettin under tiden.
  5. När pastan är färdig så blanda den med köttfärssåsen och servera direkt med hackad persilja och parmesanost.
19 januari 2020