Chop Suey

Chop Suey
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Chop Suey

17 ingredienser

1 h

"Chop Suey betyder ungefär ”blandade rester” på kantonesiska. Här kan du ösa på med de grönsaker du har i kylen." /Erik Videgård

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar Erik på alla frågor om sina recept!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sammetsbehandling

  • 180 g högrev, i strimlor
  • 0,5 tsk bikarbonat

Sås

  • 1,5 msk soja (ljus)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk risvin
  • 0,5 tsk sesamolja
  • vitpeppar
  • 1,8 dl vatten

Snabbstekning

  • 1,5 msk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 gul lök, skivad
  • 1 bok choy, strimlad på längden, stjälkar och blad separerade
  • 1 morot, finstrimlad
  • 50 g shiitakesvamp, skivad
  • 50 g böngroddar
  • ev paprika (gärna olika färger)

Gör så här

Sammetsbehandling

  1. Massera in bikarbonat i köttet i en skål med hjälp av fingrarna.
  2. Låt stå i maximalt 30 minuter.
  3. Skölj sedan av köttet och torka det torrt.

Sås

  1. Blanda soja och majsstärkelse.
  2. Tillsätt resten av såsingredienserna och blanda.

Snabbstek

  1. Hetta upp en wok med olja.
  2. Fräs vitlök hastigt och tillsätt sedan löken och fräs i ytterligare 1 minut.
  3. Lägg i köttet och fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt bok choy-stjälkar, morot och svamp. Fräs i 1 minut.
  5. Häll i bok choy-blad, böngroddar och såsen. Låt sjuda i 1-2 minuter tills såsen tjocknat.
  6. Servera!