• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladtryfflar med kastanj

Chokladtryfflar med kastanj
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Chokladtryfflar med kastanj

4 steg att laga

6 ingredienser

Kastanj och choklad är en fantastisk smakkombination, som Ernst trollar fram läckra tryfflar med lite flingsalt av. Försvinnande gott på julens godisbord.

Ingredienser

  • 20 kastanjer
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 250 g mörk choklad

garnityr

  • pistagenötter
  • havssalt

Gör så här

  1. Kryssa varje kastanj med en vass kniv. Koka upp kastanjer i vatten och låt koka i ca 15 min. Skölj i kallt vatten och skala. Skär ner de kokta kastanjerna i mindre bitar.
  2. Smält chokladen över vattenbad.
  3. Vispa smör och socker fluffigt och blanda i chokladen och kastanjerna. Blanda till en luftigt smet.
  4. Häll upp i spritspåse och spritsa ner i knäckformar. garnera med pistagenöt och flingsalt.