Hemgjord glass: Vispa samman äggulor och socker till en porös smet. Klipp upp vaniljstången och koka upp grädden med vaniljstången. Skrapa ner kärnorna i såsen och rör ner den heta grädden över äggsmeten. Låt det hela sjuda till 60–70° under omrörning. Gör rosprovet, dvs doppa en sked i såsen. Ta upp den och blås på dess baksida. Om såsen “veckar sig” och bildar ett rosliknande mönster är den klar. Vispa massan kall och frys den i glassmaskin.
Sätt ugnen på 225° och smörj en form med löstagbar botten. Smält blockchoklad och margarin i en kastrull över svag värme och vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver noga. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladsmeten i äggblandningen och vänd sedan ner mjölblandningen med varlig hand så att smeten blir slät.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska inte stanna helt, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå kvar i formen tills den svalnat helt. Smält chokladen till glasyren, låt den svalna. Rör ner det rumsvarma smöret och bre glasyren över tårtan. Några skivor kiwifrukt är gott till.