
Chokladtårta med halloncoulis

Foto: TV4
Du behöver
- 150 g mörk choklad
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- Glasyr:
- 100 g mörk choklad
- 1 msk smör
Halloncouli:
- 6 dl varma mosade hallon
- lite florsocker
Till servering:
- 3 dl vispad vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och låt det svalna lite. Rör smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten och blanda sist ner den avsvalnade chokladen.
- Fyll en smörad och mjölad bakform med smeten och grädda i ca 35 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyr.
- Glasyr: Smält chokladen, låt svalna lite. Rör ner det rumsvarma smöret och bre glasyren över kakan.
- Sikta gärna kakaopulver över tårtan före servering. Garnera med vispad grädde. Servera med halloncouli.
26 januari 2009
Laddar fler recept...